EN BRA DAG IDAG

Söndagen är kommen, men känns mer som lördag eller en dag mitt i veckan. Skumt det där. Tokigt det blir när man är ledig flera dagar i rad. 
 
Jag har gjort mig klar under förmiddag, pysslat och trosat på. Nu är jag redo för att dra ner på stan och träffa min fina vänner. Vi ska kolla in rean och sätta oss på något mysigt fik. Trots att näsan inte velat ge med sig så ska jag trippelanvända nässpray bara för att få känna smak och doft hihi! 
 
Idag kommer även hjärtat hem. Var först planerat att han skulle komma i morgon, men en dem han är med, hans skoter har gått sönder. Därför beger de sig hem idag istället. 
 
Så, denna dag kan nog inte bli så mycket bättre. Puss på det!

VAR DEN DU ÄR OCH INTE NÅGON ANNAN

Jag blir ledsen varje gång jag ser personer som inte mår bra / inte har något självförtroende. Fan, var stolt för den du är och sträck på dig! Varför låtsas vara någon annan än den du är? Varför börja träna som ett tok och äta betydligt mindre än din kropp behöver för att den ska må bra och fungera som den ska? Varför må dåligt när du kan välja att må bra? 
 
Sätt STOPP och var just - du! Följ inte strömmen och gör som alla andra, utan gå din egen väg!
 
Vart stolt för den du är!

ÅRSRESUMÈ AV 2013

Beskriv året med tre ord. 
Händelseriktigt, psykiskt påfrestande och utvecklande. 

Uppfyllde du dina nyårsluften du hade om 2013?
Jag hade inte satt några direkta nyårsluften, däremot så hade jag som mål att fortkämpa lika hårt i skolan, åka på semester och ha egen tid med mig själv. Jag tycker att jag har kämpat med allt och nu sitter jag här ett år senare helt själv och skriver detta, gick ut med strålande betyg i skolan och varit på flera resor under året. 

Vilka ser du som de största händelserna under året? 
Studenten, självklart! Den dagen, samt "studentveckan" är dagar jag aldrig kommer glömma. Det var helt magiskt. Tänker och kolla ofta tillbaka på bilder sedan dess. Oo, nä det måste absolut vara en av de största händelserna som hänt under året. 

Har du blivit kär? 
Jag har varit kör två gånger under året. Jag gjorde slut med min dåvarande kille i maj, vilket var en jobbig och tuff period ett tag. Jag visste att det var det bästa och det gick ganska snabbt att tänka på annat och vara själv ett tag. Var nog det jag behövde. Få tänka och verkligen själv känna vad jag ville göra. Vara fri och lycklig ett tag. Nu är jag här, kär och lycklig och inne i ett nytt fårhållande med en annan kille. Känns som jag fortfarande svävar på rosa moln trots att vi varit tillsammans i flera månader. Det kallar jag äkta kärlek, att det fortfarnde känns så perdekt och mysigt.

 

Är det något du har saknat 2013 som du vill ha år 2014? 
Nej, jag har varit lycklig över allt jag fått och haft. Man ska uppskatta det lilla såväl det stora. Jag är nöjd och lycklig. Ibland är livet lite svårare och man blir testad, men det är då det gäller att vara stark och orka. Orka stå emot och tänka att allt är snart bättre. Jag är så glad och nöjd över mitt år, det har varit riktigt bra dock ska jag prioritera mer träning. Det blir jag piggare av och får ur mig energi. 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Trots att det har hänt mycket jobbigt iår, så har det varit mycket bra. Tror faktiskt att det varit minst lika mycket bra saker, om inte mer. Så jag tror att jag har varit mindre ledsen, men kanske mer känslig?

Var det mest lugna hemmakvällar eller vilda partykvällar? 
Tror jag varit med om betdligt mer vilda partykvällar än förra året, men däremot är jag nog en mer hemmakvällsmysare. Älskar att samla ihop ett gäng kompisar, laga middag och se på någon bra film och snacka en massa bus. Samtdigt lockar ensamma kvällar, en egen kvlitetstid som jag tror alla behöver och som jag anser är väldigt viktigt för alla.

 

Vem/ vilka saknade du?
Alla bra som inte var där just då.

 

Största misstaget?
Finns inget jag ångrar och/ eller anser är mitt största misstag under det gångna året.

Tror du 2014 kommer bli bättre?
Detta år anser jag har varit riktigt bra, men självklart hoppas jag att kommande året kommer fortsätta/ bli ett ännu bättre år.

 

Har du blivit bättre på något? 
Jag har blivit bättre på att slappna av och ta det lugnt, är riktigt nöjd över mina prestationer i skolan och att säga vad jag tycker och tänker. Eller det tror jag att jag alltid ha varit bra på det, men under det här året har det ställts på prov. Har b.la. sagt att jag vill göra slut till någon som jag egentligen älsakde, men jag kände att ett förhållande mellan oss inte fungerade längre.

 

Det bästa du åstadkommit i år?
Att jag gick ut med 27 MVG:n av totalt 32 kurser.

Gjorde du något du aldrig gjort förtut? 
Jag tog studenten, rest utomlands med bara min mamma, jobbat heltid osv. osv. osv. Det finns nog massor av saker, men dessa tre får räcka.

 

Vad var extra dåligt med det här året? 
Det som hände nyss. Det som gjorde att jag sårades och kändes som jag föll samman. Just nu är det ganska ok, men vet inte när det sker igen. Vill inte tänka på det, försöker bara förtränga det. Men snart blir det bra, men innan dess kan det ske igen.

 

Vad var extra bra? 
Att jag blev kär och lycklig igen. Jag får sådan glädje och energi från det. Älskar't älskar't älskar't!

Vad lyssnade du på? 
Martin, martins fina låt, På mitt rum. Det är en låt men riktigt fina och utvalda ord i. Den har betytt mycket för mig under året.

 

Vad skrattade du åt? 
Massor. Är den tjej som livar upp vardagen med skratt och glädje. Älskar att skratta och vara lycklig.

 

Vad grät du till? 
Jag grät senast i går för en sak som händer. Som jag automatiskt blir inblandad i trots att jag inte är gjort eller gör något. Det påverkar mig ganska mycket och gör att jag tycker det är jobbigt och faller ut i tårar. Ibland klarar man inte av att vara störst och starkast och då brister man tillslut ut i tårar. Man är inte svag, utan man har varit stark för länge, anser jag.

Lärde du känna några nya människor under det gångna året? 
Det har jag gjort, b.la. min nuvarande kärlek som jag hoppas kommer vara länge. Vi möttes första gången på en studentfest och idag har vi varit tillsammans i flera månader. Inget jag inte riktigt kunde tro då, även fast jag blev betöttad första gången våra blickar möttes och hans varm goa kram. Opsi.

 

Och så slutigen, vad är dina planer för 2014?
Att vara kär, kanske flytta hemifrån, skaffa en söt mopps, fortsätta jobba och tjäna pengar, shoppa det jag vill utan att jag jämst ska behöva tänka "spara". Jag vill varje morgon känna glädje och lycka som jag större delen av det här året haft turen med. Kärlek till det.

 

 


DOFTLJUS, MEN KÄNNER INGEN DOFT..

Fredag idag, men det känns inte alls av. Jag ligger nere hos mig just nu och ser på skilda världar. Är superförkyld i nästan så jag känner inte alla doftljusen. 
 
Jag tänker mycket. Har tänkt väldigt mycket idag. Känns som att inget ligger riktigt på topp, är ledsen och sårad, men försöker fötränga allt. Vill bara att allt ska vara bra och att mitt hjärta ska vara hemma. Men samtidigt så känns det skönt att vara själv. Älskar mitt rum och är skönt att ligga här och försöka piggna till. Vill gärna vakna i morgon och må bättre. Snart nyår också. Dock känns det kaos. Men vill försöka se det positivt. 

ÅTERFALL

Skit. Jävla skit. Ursch vad ledsen och less jag är nu. Vill bara gosa in mig i mitt hjärtats famn. Säga allt, berätta exakt vad det är som gör mig så ledsen trots att jag försöker hålla humöret uppe och inte bli ledsen. Men det är svårt. Så så svårt. Jag vill bara gråta ut i hans famn och ha han nära. Nu sitter han framför mig. Liggandes i soffan och jag i sängen. Han ska fika klart och kommer sedan och lägga sig bredvid mig. Jag vill skeda. Känna hans kropp mot min hela natten. Jag vill inte att min trygghet ska åka ifrån mig. Han är borta hela helgen, det känns tungt. Jag måste tänka att på månadgkväll ses vi, men det känns jobbigt. Han valde helt fel helg. Helt. Jag vill ha honom här nu när allt annat känns så jobbigt och turbulent. 

JULBAK

Lördag och det strålar jul i hela huset. Jag ställde klockan i morse lagom till då julkalendern började. Jag och hunden låg och drog oss ett tag innan vi klev upp. Då satte jag igång i köket med detsamma och bakade en hel del kakor. Nu sitter jag i soffan bredvid öppnaspisen och småtittar på mysa julprogram. Väntar på att mamma ska komma hem med mer ingredienser så jag kan fortsätta. Det är så mysigt med olika julgodisar att plocka fram när folk kommer eller ha ståendes framme hela tiden. Fylla på när det börjar tar slut osv. Är det jul så är det! 
 
Har även pratat med älsklingen idag, vet inte om vi ses ikväll. Han är ju som sagt sjuk och jag känner inte för att bli smittad nu precis innan jul och ska även försöka köpa lite julklappar till. Vore typiskt att bli sjuk då.. 
 
Nä nu ska jag nog provsmaka några av mina julbakelser. 

SNART JUL

Det är fredagkväll, fyra dagar kvar till julafton. Jag jobbar halvdag på måndag och är sedan långledig. Känns hur fint som helst, riktigt skönt och fint! Var många många årsedan vi var hemma över julen så det ska bli mysigt att få umgås med nära och kära. 
 
Jag har fortfarande inte riktigt komma fram till vad jag ska ge till min kärlek. Har föreberett en sak, men är osäker om jag ska ge det till honom, det är svårt. Känns riktigt svårt nu i vinter... Vet inte varför, men tror jag måste sova på saken om jag ska fullborda presenten jag har föreberett eller om jag ska fixa något annat. Jag tror inte han läser här, men man vet aldrig, och därför vill jag inte berätta vad jag tvekar mellan. Berättar efter julafton vad det stod mellan för presenter. 
 
Det är ju som sagt fredag idag. Jag ligger själv nere på min säng och myser. Ljusen är tända och det doftar gudomligt hos inne. Resten av familjen sitter i vardagsrummet, jag ska snart gå dig. Vi ska se film, bara vi. Det ska bli mysigt. Känns som det var länge sedan bara vi gjorde det, utan G. Självklart saknar jag honom men tror det är bra om vi är lite ifrån varandra. Han mådde dåligt idag så då sa jag att det är bäst du ligger hemma och kryar på dig så kan vi ses senare i helgen. 
 
Nu ska jag se lite elsas värld innan det är dags att se på film med familjen. Jag tycker om allt extra mycket just nu. Leer och är lycklig. I morgon väntar en sväng på staden med familjen för att inhandla de sista julklapparna och ta en stor fika. Älskar det. Bara trosa runt och kolla på alla människor. 

JULMUSIK FLÖDAR SOM BARA DEN

Lyssar på julmusik på jobbet. Lutar mig tillbaka och inser att det inte alls är lång tid kvar tills julafton är här – galet! Jag insåg även här om dagen att jag har jobbat i exakt ett halvår, hur sjuk är inte det? Att tiden har gått så fort sedan studenten…

 

Snart är det alldeles strax dags för lunch, känner hur magen börjar bli hungrig. Måste samla kraft och energi för att ge mig ut i denna julstress som härjar och fixa lite saker till kontoret. Köerna kommer säkert vara enorma så ett lugnt tålamod och tid måste jag allt ha!

 

Julkänslan finns inte riktigt trots att julmusiken är på och såväl kontoret som hemmet är ljusdekorerat och pyssel som pågår hela tiden, men det är snön som fattas. Om man kollar ut kan man tro att det lika gärna skulle kunna vara en grå och trist höstdag. En fågel viskade i mitt öra att det kunde bli en vit jul, så hoppas hoppas hoppas! 


TISDAG

Haft världens mysigaste morgon. Ville mer än allt annat för stunden att det skulle vara helg.Tänk känslan att ligga och mysa och pussas och inse att man måste kliva upp? Kanske lite jobbigt, men å andra sidanm så bra! 
 
Nu sitter jag på jobbet och ska dra igång min arbetsdag. Ny tag och en effektiv dag som väntar!

RESUME AV DE SENASTE DAGARNA

Hej världen! Jag har de senaste dagarna känt mig lite isolerad från omvärlden. Har haft sådan fruktansvärt illamående och magsmärtor så har nästan inte fått någon sömn. Legat och vänt och vridig och gnytt. Idag, ett par dagar senare, har jag fortfarande dessa smärtor men det känns lite bättre. Hoppas på att allt ska kännas ännu bätre i morgon. 

MÅNDAG 9 DECEMBER

I förrgår kunde jag inte sova hemma. Jag försvann ur drömmen och sov hos hjärtat. Försökte göra allt för att tänka på annat men det var inte så lätt. Hjärtat och jag åkte iväg och köpte lördagsgotta. Såg på film och bara låg och myste hela kvällen. 
 
I går åkte jag hem vid lunch. Vi gick på en långprimmis i det kalla vinterland som vardagen nu erbjuder. Var skönt att vädra hjärnan och andas frisk luft. 
 
När jag kom hem så tog jag det lugnt. Känndes som jag hade vaknat upp ur mardrömmen, var en märklig och speciell känsla. I går kväll kom hjärtat till mig. Vi såg på söndagsfilm och tog vara på sista kvällen utan helgen. 
 
Idag när jag vaknade kände jag mig utvilad och oj så skönt det var. Har sovit riktigt gott inatt och bäddat in mig i täcket rejält inatt. Var riktigt skönt. Såg självklart på dagens avsnitt av julkalendern innan jag åkte till jobbet. Jobbandet idag har gått hur bra och snabbt som helst. Nu är jag hemma. Mätt i magen efter middagen och myser i soffan. 

RÄDSLA

Idag fick jag veta det. Det jag kanske redan någonstans långt långt bort förstått, men inte ville riktigt förstå. Jag är rädd. Jag är rädd att det kommer bli som det var förut. Jag är ledsen. Tårarna vill inte försvinna. Mina ögon svider och jag är trött. Men i morse var jag pigg, innan jag visste. 
 
Jag hoppas att det kommer gå bort. Jag vill ha det bra. Jag vill inte få runt och vara orolig och rädd. Jag vill vara glad och stark. Nu känner jag mig svag och ledsen. Men jag är stark. Det är alla. Därför kommer det bli bra, så är det bara. 

JULEN ÄR PÅ VÄG ♥♥♥♥

Snön ligger på backen och lyser upp dessa mörka mårnar. Hoppas det faller mer snö och att vintern kommer på riktigt. Har detta år sett framot vintern extra mycket. Tänk allt julpynt, klappsökning, bakning, mysigmusik osv osv. Listar går att göra lång. Jag älskar detta just nu.
 
Har även ställt klockan fem dagar i rad för att se på julkalendern. Det är ett bland det mysigaste med att vakna. Äta julfrukost, kolla ut på all snö och konstatera att det är kallt idag och bara mysa och carpa. Hihi ♥♥♥♥

RSS 2.0