MAGSJUK

Hej alla. Jag har varit "isolerad från omvärlden" sedan i måndags natt. Åkte nämligen på en magsjuka. Är fortfarande hemma och känner mig inte helt på topp. Detta är nog ett bland det värsta jag varit med om. Har aldrig haft magsjuka så har nog egentligen haft tur. Någon gång ska man väl få det haha. 
 
Nu ligger jag i soffan med mitt gosiga duntäcke + kudde. Ser på någon mysig svensk film och bara kopplar av. Dricker lite cola och har precis fått i mig lite banan. Inte så mycket som händer i mitt liv just nu, men kände för att uppdatera om vad som hänt sedan sist och varför jag inte har skrivit något. 

27 JANUARI 2014

Helgen har susat förbi underligt fort denna gång. Fredagen var verkligen behövlig, var så skönt att få sluta tidigt. Åka hem och bara mysa ett tag. Åkte nämligen på middag med familjen till nära vänner till oss. Åt massa gott och hade det trevligt. Somnade själv men vaknade riktigt pigg och liggandes tvärs över hela sängen.

 

Under lördagen städade och donade jag. Fixade mig inför kvällen då jag skulle iväg och gratta en kompis. Kvällen blev riktigt lyckad så det är roligt. Träffade på gamla vänner och satt b.la. att prata med en hur länge som helst om gamla saker. Det var roligt och skönt.

 

Kom i säng vid fyra tiden och vaknade vid nio, fick inte så många timmar sömn men tog igen ett par timmar mitt på dagen i Gustavs soffa hihi. Åt vofflor och bara myste innan jag for hem. Blev en riktigt slapp och välbehövlig dag igår. Såg på gossip girl och pratade med Moa massor. Smsade även med Johan en del, var länge sedan jag träffade han så det var roligt att träffas!

 

Nu sitter jag på jobbet och arbetar för fullt. Snart lunch. Magen är såå hungrig så lite mat på detta är precis vad som behövs för att få upp energi igen. Vi hörs senare. 


SÅ TRAGISKT

Ljuger för sig själv, ljuger för de runt omkring, kommer på undanflykter, mår dåligt såväl psykiskt som fysiskt, går på diet, har höga krav på sig själv som blir högre och högre, blir aldrig nöjd, osv. osv. Listan går att göra lång och det är hemskt. Vart ska egentligen gränsen gå?

 

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Tror jag blir tokigt snart. En vän till mig har stora ätstörningar. Hon ljuger först till sig själv och sedan till oss, runt omkring. Kommer till middagsbordet och säger att hon redan ätit middag och dricker istället ett glas vatten. Ett annat ex. är att hon en dag åt två skorpor på dagen för att kunna gå ut på restaurang på kvällen och äta middag tillsammans med sin familj och pojkvän. Ändå så petade hon bara i maten. Känner hur rädd och hemskt detta är, detta har redan gått för långt och jag känner mig så maktlös.

 

Hur ska man kunna få en person som är myndig att söka hjälp? Hur ska man få den personen att förstå att det här inte fungera och att det är livsfarligt?

 

Jag tycker det är så hemskt att personer inte kan vara nöjd med hur de ser ut. Att sträck på sig och var stolt! Vi ska vara nöjd och glad över den personen vi är och den kroppen vi bär. Vi alla är vackra och bär något speciellt. Kom ihåg det. 


♥♥♥♥♥♥

Endorfiner som sprudlar, en glädje och trygghet som jämt finns där, lyckorus, adrenalinkickar som kommer utan förvarning och ansträngning. Ja det är obeskrivbart hur man bra man kan mår när man är kär. Dock är ett förhållande inte alltid en dans på rosor, det är något vi måste tänka på. För när man är kär kan man också må och känna – besvikelse, irritation, vansinnig, förkrossad osv. osv.

 

Det är inte alltid lätt. Många gånger vill vi att allt ska flyta på, vara bäst hela tiden. Det går inte, hur gärna vi än vill.  Alla förhållanden har nog svackor, hur dumma vi än tycker de är. Men varför? Vad är de bra för? Men det är nog så, att i ett par med starka känslor för varandra, finns det inget som kan skilja dem åt. Kärlek övervinner allt brukar vissa säga, och kanske är det så när man hittat den rätte.

 

Bara det lilla att det känns som en evighet när man är ifrån ett tag, en evighet man vill ska försvinna lika fort som den uppstår. Man vill blunda, slå med fingrarna, öppna ögonen och * poff * så vill man känna det där lugnet och tryggheten som just han ger en. En puss på pannan och höra de tre magiska orden, jag älskar dig! ♥


EN GRYM HELG

Måndag, ny vecka, nya tag. Dricker en kopp varmt kaffe för att vakna till och få igång värmen i kroppen. En vardagsvana nuförtiden när jag jobbar är att ta en kopp kaffe när jag kliver in genom portarna på arbetsplatsen. Det gäller att dricka upp det snabbt medan det fortfarande är varmt. Det ska nästan vara sådär kokhett så det svider till i halsen. Sitter här och blickar ut över en vacker vinterstad. Rädslan finns över att snön kommer ligga kvar alldeles för länge i år, dock något jag försöker förtränga. Snön är vacker, så vi ska vara lyckliga över att det är vitt ute. Det har nästan snöat konstant hela helgen. Bilar har kört fast, bussar har inte tagit sig fram osv. osv. I fredags trotsade jag snöfallet som yrade och tog bilen ner till staden för att träffa en gammal och saknad vän. Fina Tilda. Det var riktigt roligt att få träffa varandra. Vi tog en varsin boll på Olery´s, helt klart en top favorit bland efterrätter. Enormt stor så magen nästan spricker efteråt hihi. Vi satt och pratade om livet länge. Vi har inte träffats på riktigt på väldigt länge, så vi hade massor att prata om. Vi drog hem vid elva då fröken T skulle upp vid fem, lite för tidigt för mig, och jag njöt av att få sova till halv tio på lördamorgonen. Åkte vid lunch ner till stan för att dejta Moa och Elin. Oj vad vi hade tjejsnack. Elin hade massor att berätta och jag och Moa nästan tappade öronen. Alla våra munnar gick i ett, ni vet, killproblem + sociala tjejer + stöttning = en perfekt kombo. Jag kom hem och vände och åkte sedan ner på staden tillsammans med min fina far. Köpte med mig en hel del grejer under dagen. Så som, en ny väska, träningskläder och hudvårdsprodukter. Älsklingen kom till mig senare på kvällen. Det var mysigt att få skeda tillsammans med honom efter en natt utan varandras närhet. Han var extra kärleksfull och det gjorde mitt hjärta så varmt och rört hihih. Kärlek till honom. I morse var det extra jobbigt att låta honom åka till jobbet. Älskar hans närhet och trygghet!

SÖNDAG UPPSKATTAS JÄMT TILL FULLO

Söndag. En dag som många gånger inte alls brukar uppskattas så mycket. Men oj vad jag jämt brukar göra det. Snön fortsätter falla. Vovven har hemma sprudlar och skuttar av lycka. Lillemannen ♥. Vi var på en långprommis tillsammans förut, annats har jag bara hållt mig inne och tagit det lugnt. Sett på lite gossip girl och städat lite. 
 
Åt en rejäl frukost tillsammans med hela familjen. Det uppskattas jämt, kunna sitta länge och har stort och brett utbud. Mumms. 
 
Tog en dusch frörut så nu doftar jag smaskens. Har nyss ätit och ska snart göra mig klar. Älsklingen kommer snart och hämtar upp mig. Vi ska se kärlek deluxe på bio, hoppas det är lika romantisk och gullig som jag hoppas hihi. 

FREDAG - KÄMPA

Fredag, den där sista dagen i skolan eller arbetet innan det blir helg. Den där dagen som jämt brukar komma så lägligt och kännas så bra. Den, den dagen är nu här igen. Tiden bara rusar förbi och vi går snart in i tredje veckan i januari. Galet.

 

Helgen kommer alldeles perfekt. Är riktigt trött och känns så skönt att få vara ledig ett par dagar. Har en mysig och skönt helg framför mig. Kanske blir lite skoteråkning, en fika på stan med tjejerna, mys med hjärtat, bio, ligga och sega och se lite gossig gilr. Hihi, en avslappnad och skön helg helt enkelt! Lite oplanerad och lite planerad, vi får se vad som händer! 


DET SMÅ SAKERNA.

Klockan ringde 06.54. Jag studsade upp från sängen. Var klar tidigt. Hann locka håret och mysa med vovven innan jag satte mig i min varma bil. Mysigt deluxe. Kände ända ner i fotspetsarna att detta är en bra dag. En grym sådan. Motcho. Kaffet börjar bli kallt, ryggen börjar göra lite ont. Men leendet är på sin plats, som det måste. Jag känner glädje och lycka. Kollar ut och se mörker, men vad gör det? Ljus och mysiga lampor är tända. Tänka sig vad något så litet kan göra så mycket?

MUSIKEN DÅNAR I BILEN

Jag sätter mig i bilen. Höjer radion och känner igen låten. Nynnar ikapp och märker efter ett tag att jag sjunger högre än ljudet som pumpas ut från högtalarna. Tur jag sitter själv i bilen tänker jag för mig själv.  Rusningstrafiken är värre en värst. Hittar en chokladbit i bilen jag norpar åt mig. Sockerkick är precis vad som behövs en måndagseftermiddag.

 

Höjer radion och känner flow. Denna jobbdag har gått fort och snart är det över. Ska äta middag och gå på bio med hjärtat. En härlig start på veckan och jag bara njuter. 


NY VECKA

Termometern visar massa minus. Jag tar ett djupt andetag och blåser ut. Rök bildas och jag känner hur det kittlas ända ner i halsen. Brr. Plumsar fram i snön för att ta mig fram till bilen. Kommer in och slår på en massa värme. Kör längs vägen till kontoret och möts av ett vackert vinterland. Underbart.

 

Kommer in till kontoret och tar mig en stor kopp varmt kaffe, lutar mig tillbaka och bläddrar igenom tidningen lite snabbt. Till min förvåning ser jag på framsidan av tidningen att det redan är mitten på januari.

 

Jag tar med mig koppen med de sista dropparna kaffet i till min plats. Lutar mig bakat i kontorsstolen och känner – denna vecka kommer bli bra. 


MIN HELG

Hej alla! Det är söndag och det har verkligen känts av idag. Jag, Moa och Gustav jobbade inatt och kom hem vid strax efter två. Hamnade i sängen vid tre. Vaknade i morse vid elva. Åt pannkakor och somnade sedan om och sov till fem. Vad hände? Fattar inte alls att vi kunde vara så trötta. Men nu är jag nyduschad och sitter och myser med familken. Hjärtat åkte hem förut. 
 
Hela helgen har gått alldeles för fort. Åt sushimiddag för första gången i mitt liv i fredags tillsammans med familjen. Sedan blev det en spontanutgång med Moa. Vi satte oss och tåg en efterrätt och något gott att dricka. Satt länge och pratade och hamnade utan kärleken bredvid mig i sängen. Sov ut rejält och låg och drog mig ett bra tag innan jag klev upp. Åkte sedan till stan med mamma. 
 
Jag har helt enkelt haft en riktigt bra helg! ♥

LOVE LOVE LOVE

Kärlek. Kär – lek. Två ord som kan läggas ihop och bli väldigt fint och betydelsefullt. Hur blir man egentligen kär? Vad ska man göra för att få känna den där härliga känslan och pirret i hela kroppen? Är det slumpen som bär hela makten och bestämmer för hos vem man kan ”släppa tyglarna” och få känna kärleken? För visst är det så att slumpen har en avgörande betydelse? Jag tror inte jag är ensam om att tänka ”om inte jag hade gått på den där festen hade inte jag träffat honom. Och om jag inte hade träffat honom just då, så hade vi kanske aldrig träffats. Kanske aldrig varit ett så starkt par som vi är idag!”

 

Jag tycker det är fascinerande. För vem är det egentligen som ligger bakom slumpen? Det finns många ”vem”, ”hur”, ”varför”… Kanske är det något vi endast ska klura på men inte komma fram till. Eller kanske inte villkomma fram till. 


VAD ÄR DET FÖR DAG?

Vad hände? Är det redan onsdag? ”Lillördag”. Andra jobbdagen för denna vecka, är måndagens ledighet som gör att det känns som tisdag idag. Denna vecka kommer allt gå riktigt fort. Har två dagar i rad haft svårt att somna i tid. Var en riktig kamp att kliva upp i morse och nu går jäsningarna på repeet. Klunkar kaffe för att vaka till. Har även träningsvärk i kroppen idag. Kört två träningspass denna vecka och laddar upp för det tredje nu. Ikväll kör vi på igen. Det är riktigt roligt att träna med min kärlek, vi får se ifall jag köper kort och vi fortsätter så här. Vi båda tyckte det var riktigt roligt att träna tillsammans igår. Kanske tycker vi inte samma i slutet på veckan haha!

WOHOOW, NYTT ÅR NYA MÖJLIGHETER

fredag den tredje januari 2014. Wow. Ett nytt år med nya möjligheter. Jag har intagit jobbpositinonen för andra dagen efter en längre julledighet. Skönt att komma tillbaka till vardagen. Ännu sköntare med en mjukstart. Slutade tidigt igår, slutar tidigt idag och går på helg. Heeay!

 

Jag firade in det nya året tillsammans med massa fina vänner. Vi var hos Gustav. Jag och Moa var hemma hos mig innan Fanny kom och hämtade oss. Vi drack lite gott, dunkade musik, pratade tjejsnack och hemlisar, gjorde oss klara och bara hade det helt grymt. Kvällen fortsatte med samma höga endorfiner. När vi kom ut så var middagen nästan så gott som klar. Lyxigt.

 

Vi var 16 glada människor, vissa gamla och nära och andra nya och sköna. Det var mycket roligt.

 

Kvällen slutade olika för oss alla. Om jag säger så här, korta blandade snabba: En somnade för klockan halv åtta, drog hem med tjejen vid halv elva, sex på fel ställe, var nästan otrogen, hala vägar med alldeles för höga klackar, långa promenad, lånade ut sovplats för fem söta personer, pinsamma situationer, gratis taxi, shot i taxi osv. osv.  Listan går att göra lång om vad som hände, men lite ska man allt hålla hemligt.

 

Kvällen slutade bäst. I hjärtats famn och ett mys innan ögonen slocknade vid fem.

 


RSS 2.0